contact

Contact

“Have the courage to say no. Have the courage to face the truth. Do the right thing because it is right. These are the magic keys to living your life with integrity.”

W.Clement Stone

Financiële dienstverlening

In Nederland is een groot aantal banken, verzekeraars en financiële instituten te vinden die, zeker in Nederland, maar ook in Europa en soms wereldwijd een belangrijke rol spelen. Deze sector is de laatste jaren en nu nog steeds aan veel veranderingen onderhevig. Deze grote administratieve organisaties zijn zich steeds meer bewust van de effecten van deze veranderingen op IT-gebied en op het gebied van flexibilisering van arbeid.

Nieuwe wetgevende kaders (Basel II en III, SOX, IFRS en Patriot Act), nieuwe betalingssystemen (SEPA, mobiel en online bankieren) maar ook technologische ontwikkelingen (CLOUD) vereisen een andere IT-organisatie, een andere IT-infrastructuur, én andere leveranciers dan waarmee de afgelopen jaren veel zaken is gedaan.

Daarnaast is het voor banken en verzekeraars steeds belangrijker om ‘operational excellence’ te bereiken. Dit om kosten te besparen maar ook om doorlooptijden te verkorten. Bijvoorbeeld: het proces om een nieuwe bankpas uit te geven aan een klant mag geen drie weken meer duren maar moet binnen enkele dagen op de deurmat liggen nadat de klant dit via internet heeft aangevraagd.

Bovengenoemde ontwikkelingen betekenen dus ook dat er andere experts en specialisten nodig zijn om bijvoorbeeld de cloudstrategie te bepalen en/of een nieuw securitybeleid op te stellen, processen “Lean” te maken en apps te ontwikkelen.

Qando helpt opdrachtgevers in deze sector met het professionaliseren van de IT-inkoop, het begeleiden van Rfx-trajecten voor CLOUD-oplossingen, het vernieuwen van de inhuurstrategie en/of met het grip krijgen op het inhuurproces.
 

Tags: 

© 2014 Qando BV | All rights reserved

Hotjar