contact

Contact

Contractmanagement-dag 2017: relaties die werken!

Op donderdag 16 maart heeft Qando wederom als sponsor deelgenomen aan de jaarlijkse NEVI contractmanagementdag. Het is voor ons erg waardevol om een bijdrage te leveren aan het verder ontwikkelen van dit vakgebied. We hebben genoten van de inhoudelijke sessies en het was leuk om weer bij te praten met zowel nieuwe als bestaande relaties en we hebben dan ook een aantal mooie aanvullende koffie-afspraken in het verschiet. Nogmaals hartelijk bedankt voor jullie aanwezigheid!
 
Drie relevante inzichten vanuit de plenaire sessies:
1. De gebruikelijke prestatiemanagementmethodieken in contracten stellen leveranciers vaak in niet in staat om te innoveren waarmee de waarde van leveranciers voor je organisatie wordt beperkt. Tip: reserveer contractruimte voor gezamenlijke innovatie, hiervoor is vertrouwen van beide kanten noodzakelijk.

2.Functionele vertaling van KPI’s leidt niet tot een effectieve samenwerking om ‘de droom’ van je organisatie te realiseren. Denk hierbij aan de vele KPI-dashboards met rode en groene smileys en stel de vraag: ‘wat is de toegevoegde waarde voor de klant?’ Tip: Hanteer op managementlevel KPI’s die zijn opgesteld vanuit de klantwaarde.

3. Contractmanagement gaat echt verder dan contractbeheer. Het gaat om de relatie die je opbouwt met je leveranciers, het uitnutten van contracten en het samenwerken voor innovatie. Tip: benoem concreet het besparingspotentieel bij effectief contractmanagement. Maak ook inzichtelijk hoeveel ‘administratieve tijd’ dit gaat schelen bij de betrokken contractmanagers en hoeveel interessanter hun werk wordt.
 
Met de bovenstaande tips helpen we je graag verder. Een eerste intake is altijd voor onze rekening!

© 2014 Qando BV | All rights reserved

Hotjar